Možno ste práve obrali marhule a neviete čo s nimi? Ale čo tak pripraviť z nich sladký kompót a zásobiť sa nimi na čas, keď už nebude ich sezóna? Skutočne rafinovaný spôsob ako si ich vychutnávať aj v chladnejších mesiacoch.
  
Množstvo: 7 dcl 
Príprava: 45 minút 

Ingrediencie:

  • marhule
  • 3 lyžice cukru na jeden 
  • pohár 

Postup:

Marhule umyjeme, prepolíme, zbavíme kôstok (kôstky nevyhodíme) a poukladáme do pohárov rezom dolu. V hrnci uvaríme vodu s cukrom a so sirupom zalejeme pohár s marhuľami. Poháre s ovocím poukladáme do hrnca tak, aby sa nedotýkali, zalejeme asi do polovice vodou a sterilizujeme pri teplote 95 °C asi 20 až 25 minút, podľa tvrdosti ovocia. Po zavarení pohár otočíme dole hlavou a necháme vychladnúť. 

Náš TIP:  Do pohárov môžeme pridať aj zopár mandlí.