Nadýchaný, úžasne jemný a vláčny koláčik - to je pochúťka známa pod názvom bublanina. Prinášame recept na jej chutnú verziu s marhuľami, na ktorú vám postačí len zopár ingrediencií. Doprajte si toto sladké potešenie aj vy!

Počet porcií: 8–10 
Príprava: 45 minút 

Ingrediencie:

  • 10 marhúľ
  • 340 g polohrubej múky 
  • 5 vajec
  • 350 g práškového cukru 
  • 1 prášok do pečiva
  • 10 lyžíc vlažnej vody 

Postup:

Vyšľaháme cukor a žĺtky do peny. Postupne, aby pena nezredla, prišľaháme po jednej lyžici vlažnú vodu. Z bielkov spravíme tuhý sneh, ktorý spolu s múkou a práškom do pečiva zľahka primiešame do žĺtkovej peny. Vylejeme na pomastený a múkou vysypaný plech, pridáme marhule a pečieme dozlatista asi 30 minút vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C.