Jemné mangové chutney je lahodná zmes zo šťavnatého manga, ktorá sa skvelo hodí ako omáčka k mäsu či dip. Ozvláštnite si mäso sladkým mangovým chutney, ktoré ešte zvýrazní jeho chuť.

Ingrediencie:

  • 1 mango 
  • šťava z 1⁄2 citrónu 
  • 2 ks chilli papričiek 
  • 1 dcl bieleho vínneho octu
  • 20 g hnedého cukru 
  • 2 cm zázvoru
  • mletý kardamón 
  • soľ 

Postup:

Skaramelizujeme hnedý cukor. Pridáme chilli nasekané nadrobno a zázvor nakrájaný na plátky. Zalejeme citrónovou šťavou, octom a zľahka osolíme. Pridáme mango nakrájané na kocôčky a varíme pol hodiny, kým zmes nezhustne. Nakoniec pridáme kardamón podľa chuti.