Kto by nezbožňoval sladké a krémové zákusky?! Oslaďte si život a skúste pripraviť neodolateľne jemné malinové rezy podľa nášho receptu, ktoré sa vám budú rozplývať na jazyku.
 

Počet porcií: 1 plech 
Príprava: 60 minút 

Ingrediencie:

  • 250 g polohrubej múky 
  • 4 vajcia
  • 100 ml oleja
  • 150 ml vlažnej vody
  • 180 g kryštálového cukru 
  • 30 g kakaa 
  • 1 balíček prášku do pečiva 

Krém:

  • 600 ml mlieka
  • 100 g práškového cukru 
  • 2 balíčky zlatého klasu 
  • malinová želatína
  • 40 g želatíny
  • 100 ml sirupu
  • 300 ml vody
  • 800 g malín 

Postup:

Bielky vyšľaháme do tuha. postupne do nich zašľaháme cukor, olej, žĺtky a múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech
a stierkou uhladíme od stredu ku krajom. Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C asi 15-20 minút. Po upečení vykonáme špajdľový test (špajdľa by mala po zapichnutí do korpusu vyjsť čistá). Upečený korpus necháme vychladnúť. Pripravíme vanilkovú plnku. V mlieku uvaríme zlatý klas, necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s cukrom a postupne po troškách prišľahávame do pudingu. V druhom hrnci zmiešame malinový sirup s vodou, pridáme želatínu a necháme ju napučať. Po desiatich minútach želatínu krátko ohrejme. Pridáme do nej maliny, premiešame a chvíľku zahrievame. Za občasného miešania necháme vychladnúť. Pomocou formy na obdĺžnikové torty vyrežeme z korpusu dva rovnaké pláty. Na prvý korpus opatrne nalejeme vychladnutú rôsolovitú želatínu a zarovnáme. Na želatínovú vrstvu nanesieme vanilkový krém a prikryjeme druhým korpusom. Takto pripravený koláč necháme stuhnúť. Podávame nakrájaný na rezy.