Koláče starých mám k letu patria rovnako ako prázdniny. Presne preto prinášame recept na tradičný, ale za to neodolateľný a sladký makový závin, ktorí si zamiljú všetci a najmä deti!

Počet porcií: 8–10 
Príprava: 45 minút + odstátie cesta 

Ingrediencie:

Cesto: 

  • 220 g hladkej múky špeciál 
  • 140 g palmarínu
  • 200 ml kyslej smotany 14 %
  • 1 žĺtok 
  • štipku soli 

Plnka:

  • mak
  • cukor 

Postup:

Všetky ingrediencie na cesto zmiešame a cesto dáme do chladničky. Na druhý deň z cesta pripravíme tri bochníčky, ktoré rozvaľkáme na tenký plát. Naň podľa chuti sypeme orechy s cukrom, mak s cukrom, alebo strúhané jablká s makom alebo so strúhankou. Každý plát zatočíme. na plech dáme tri štrúdle a pred pečením ich potrieme rozšľahaným vajíčkom. pečieme 20–30 minút podľa typu rúry. Po upečení ešte potrieme olejom.