Bez vaječného likéru by vianoce neboli to pravé. Pripravte si tento rok hneď 2 dávky - jednu vypijete len tak a druhú zapracujete do skvelých receptov.

Časová náročnosť: 45 minút

Ingrediencie (na 4 porcie): 

  • 500ml smotany na šľahanie
  • 35% 50g krupicového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 vanilkový puding
  • 25g masla
  • 150ml vaječného likéru
  • 100g čerstvých malín

Postup:

Dve tretiny smotany vlejte do hrnca. Pridajte krupicový aj vanilkový cukor a smotanu zohrejte. Vo zvyšku smotany rozmiešajte vanilkový puding. Vlejte do horúcej smotany a za stáleho miešania mierne varte asi 2 minúty. Zložte z ohňa. Pridajte maslo a vyšľahajte. Nakoniec vmiešajte likér a nechajte vychladnúť. Hotový krém ozdobte malinami.

Náš TIP: Do pohárov vrstvite trifle spolu s piškótami alebo sušienkami pokvapkanými vaječným likérom. Maliny alebo iné (najlepšie kyslejšie) nadrobno nakrájané ovocie môžete dať aj na dno pohárov.

 

Autor: Nina Nováková