Recept na vynikajúci dezert s názvom lemon curd pripravila foodblogerka Miroslava Taranová. Vyštudovaná právnička si rada kompenzuje hodiny strávené v kancelárii vymýšľaním nových receptov a venuje sa svojmu blogu Mia’s Dolce Vita, ktorý môžete sledovať na Facebooku a Instagrame. 

Počet porcií: 1 pohár 
Príprava: 25 minút 

Ingrediencie: 

  • 8 žĺtkov
  • 
140 trstinového cukru 
  • 140 ml citrónovej šťavy 
  • 100 g masla 
  • nastrúhaná kôra zo 4 bio citrónov 

Postup: 

Citróny dôkladne umyjeme a kôru nastrúhame na čo najjemnejšie kúsky. Strúhajte iba žltú časť kôry, biela vrstva je príliš horká. Zmiešame všetky ingrediencie a vo vodnom kúpeli za občasného miešanie zahrievame, kým krém nezhustne do konzistencie hustej kaše. Takýto čerstvý krém, môžeme hneď použiť alebo ho uschovať uzavretý v sterilizovaných sklených nádobách v chladničke. 

 

Miroslava Taranová: „Lemon curd je tradičný anglický krém so sviežou nezameniteľnou chuťou a osviežujúcou vôňou. Má všestranné využitie, je vhodný ako krém do palaciniek, lievancov, do koláčov atď. Výborne ladí s tvarohom a krémovými smotanovými syrmi. Príprava 
je pomerne jednoduchá. Pripravený lemon curd uskladňujeme v uzatvárateľných sklených nádobách,v chladničke pripravený krém vydrží približne dva týždne.“