Inšpiráciu na teplú večeru, ideálnu na prípravu počas všedných dní, môžete nájsť na celom svete. Skúste napríklad lososa po ázijsky, ktorého ocenia najmä milovníci štipľavého. Túto chutnú a navyše zdravú rýchlovku máte hotovú za 30 minút.

Počet porcií: 4
Príprava: 30 minút

Ingrediencie:

  • 400 g jazmínovej ryže
  • 400 g lososa
  • 1 lyžica sójovej omáčky
  • 1 lyžica ľanových semienok
  • 1 limetka
  • 1 čili paprička
  • soľ a čierne korenie
  • 1 lyžica oleja
  • 8 hnedých šampiňónov
  • listy červenej repy
  • vňať stonkového zeleru

 

Postup:

Uvarte ryžu podľa návodu. Lososa nakrájajte na rezance, zmiešajte so sójovou omáčkou, semienkami, šťavou a kôrou z limetky, nasekanou čili papričkou a dochuťte soľou a korením. Po chvíli lososa orestujte na oleji s plátkami húb a poduste. Vmiešajte nasekané listy repy a vňať zeleru, prehrejte. Podávajte s ryžou.