Pokiaľ ide o kura, receptov na jeho prípravu nie je nikdy dosť. Ak už aj vám došli nápady, ako ho pripraviť, vyskúšajte náš recept. Kuracie prsia v kombinácii s krémovou syrovou omáčkou možno vyzerajú pomerne obyčajne, no chutia skutočne neodolateľne. 

Počet porcií: 4 
Príprava: 30 minút 

Ingrediencie:

  • 600 g kuracích pŕs 
  • rastlinný olej
  • soľ
  • čierne korenie

 Krémová omáčka:

  • za hrsť bazalky 
  • 120 g parmezánu 
  • 250 ml smotany na varenie 
  • 100 ml zeleninového vývaru 
  • štipka soli
  • štipka bieleho korenia
  • cherry rajčiny na servírovanie 

Postup:

Kuracie mäso očistíme, umyjeme a necháme odkvapkať. Okoreníme, osolíme a sprudka opečieme vo veľkej panvici na rozpálenom rastlinnom oleji. V druhej panvici privedieme do varu smotanu a vývar. Omáčku varíme na miernom ohni 10 minút. Odstavíme z ohňa a do smotany primiešame strúhaný parmezán. Miešame, kým sa syr nerozpustí. Podľa potreby dosolíme a okoreníme. Kuracie prsia prelejeme krémovou omáčku. Krátko povaríme, aby sa omáčka trochu zredukovala a spojila s mäsom. Nakoniec pridáme čerstvú bazalku.