Viete, čo chutí ešte lepšie ako chrumkavé pečené mäso? Pečené mäso ozvláštnené chuťou čerstvého ovocia a zeleniny! Pečené kuracie prsia v kombinácii s broskyňami a paradajkami sú jednoducho klasika, ktorú si zamilujú malí aj veľkí.

Počet porcií: 4 porcie 
Príprava: 45 minút + marinovanie 

Ingrediencie:

  • 4 ks kuracích pŕs
  • 4 broskyne
  • 8 cherry paradajok
  • 1 cibuľa 
  • 1  strúčik cesnaku
  • 2  lyžice medu
  • 2 lyžice olivého oleja 
  • petržlenová vňať
  • čierne korenie
  • soľ 

Postup:

Kuracie prsia namarinujeme marinádou, ktorú si pripravíme zmiešaním medu, oleja a pretlačeného cesnaku. Dáme ich chladiť, ideálne cez noc. na druhý deň ich dochutíme soľou a sprudka orestujeme na panvici s rozohriatym olejom. Potom mäso odložíme do pekáča, polejeme výpekom, pridáme nahrubo nakrájanú cibuľu. Môžeme podliať vodou (alebo vývarom). Pekáč zakryjeme a vložíme do rúry vyhriatej cca na 180 °c. Po pol hodine odkryjeme, na kuracie prsia poukladáme štvrtky broskýň a celé cherry paradajky a všetko zapečieme. Pred servírovaním ozdobíme petržlenovou vňaťou.