Vyhadzovanie potravín je rovnako zbytočné ako plytvanie peniazmi. Naučte sa s nami spracovať celé kurča tak, ako to vedeli naše babičky. Keď ho totiž kúpite celé a nie porciované, kilogram mäsa vyjde až na polovicu ceny. Krídelká alebo stehná využijete napríklad na tento recept na mexický spôsob.

Počet porcií: 4
Príprava: 40 minút

Ingrediencie:

  • 750 g kuracích krídel
  • soľ
  • čierne korenie
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice vínneho octu
  • 2 lyžice medu
  • 5 lyžíc oleja
  • 1⁄2 lyžičky mletého čili (alebo vločiek)
  • 1 lyžička rímskej rasce

 

Postup:

Rúru zapnite na 200 °C. Mäso osoľte, okoreňte a dajte na chvíľku piecť, aby sa mäso zatiahlo. Cesnak prelisujte a zmiešajte so všetkými zvyšnými surovinami. Vyberte krídla, potrite ich omáčkou a dajte piecť na 15 až 20 minút. Počas pečenia ešte raz potrite. Podávajte s pečivom a zvyšnou omáčkou.