Ak vás už omrzelo klasické grilované kura, vyskúšajte jeho vylepšenú verziu. Kura na pomarančoch v sebe kombinuje famózne chute a v zimných dňoch je to skvelá obmena nedeľného obeda. Vyskúšate ho?

Počet porcií: 4–6 
Príprava: 90 minút 

Ingrediencie:

  • 1 kura
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 pomaranče v bio kvalite
  • 2 jablká
  • 1 cibuľa
  • 2 dl bieleho vína
  • čierne korenie
  • soľ 

Postup:

Rúru rozohrejeme na 180 °C. Kura umyjeme a osušíme papierovou utierkou. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na kolieska. Rozložíme ich na dno pekáča, kura položíme na ne a ostrým nožom narežeme stehná niekoľkými plytkými rezmi. Nastrúhame kôru z jedného pomaranča a zmiešame ju s lyžičkou soli. Zmes zalejeme olejom a potrieme ňou celé kura zvonku aj zvnútra. Jablká aj pomaranče rozrežeme na štvrtiny. Polovicou ovocia naplníme kura a zvyšok rozsypeme na okraje pekáča. Osolíme, okoreníme a vložíme do rúry. Po 15 minútach zalejeme bielym vínom a trochou vody. Kura pravidelne podlievame (každých 15 minút) a hodinu pečieme. Podávame ozdobené plátkami pomaranča.