Kung pao patrí medzi najpopulárnejšie čínske špeciality. Preneste sa aj vy do tradičnej ázijskej atmosféry a vychutnajte si ju z pohodlia domova. Stačí zvoliť správne jedlo a netradičný a zároveň grandiózny obed je na stole.

Počet porcií: 4 
Príprava: 20 minút 

Ingrediencie:

  • 3 ks kuracích pŕs 
  • 250 g nesolených arašidov 
  • 3 červené čili papričky 
  • 1dcl oleja 
  • 20 dkg čerstvého zázvoru 
  • 4 strúčiky cesnaku 
  • 2 stredne veľké póry 

Marináda: 

  • 2 lyžice kukuričného škrobu 
  • 4 lyžičky sójovej omáčky 
  • 2 lyžice čínskeho ryžového vína 
  • 2 lyžičky oleja 

Omáčka:

  • 3 lyžice sójovej omáčky 
  • 2 lyžice cukru 
  • ½ lyžičky čínskeho čierneho octu 
  • 4 lyžice vody 
  • 2 lyžičky kukuričného škrobu 

Postup:

Nakrájané, umyté a osušené kuracie mäso marinujeme 30 minút v marináde. Ingrediencie na omáčku spolu zmiešame v miske a dáme bokom. Rozpálime wok s jednou lyžicou oleja a opekáme mäso, kým nie je skoro hotové. Odložíme bokom. Na očistený, rozohriaty wok znova dáme 2 lyžice oleja a opekáme na plátky pokrájaný zázvor, cesnak a čili. Smažíme, kým necítime výraznú vôňu čili papričiek. Pridáme predrestované kuracie mäso, pór a arašidy. Zalejeme omáčkou a neustále miešame, pokým sa kúsky kuraťa súvisle neobalia omáčkou. Podávame s ryžou dekorovanou jarnou cibuľkou.