Voňavú krupicovú kašu zbožňujú najmä tí najmenší. Potešte ich tento krát jej zdravšou a hlavne farbenejšou variantou s čerstvým ovocím. Postačí vám na to len trochu fantázie a krupicová kaša plná vitamínov je za pár minút na stole. 

Počet porcií: 2 
Príprava: 20 minút 

Ingrediencie:

  • 500 ml mlieka 
  • 4 lyžice krupice 
  • 200 g černíc 
  • 1 lyžička práškového cukru
  • kryštálový cukor podľa chuti 
  • maslo 
  • voda 

Postup:

Najprv rozvaríme černice. Pár pekných kúskov ovocia vyberieme a odložíme na dekoráciu. Ostatné černice vysypeme do hrnca a zalejeme približne 100 ml vody, privedieme k varu. Za stáleho miešania rozvárame a dolievame vodu podľa potreby. Keď sme s mierou rozvarenia spokojní, pridáme jednu lyžičku práškového cukru a zamiešame. Odstavíme z plameňa necháme vychladnúť. Zatiaľ si do druhého hrnca nalejeme mlieko, pridáme kryštálový cukor a soľ podľa chuti a privedieme k varu. Nasypeme krupicu a miešame, kým kaša nezačne hustnúť. Tesne pred tým, než nám kaša zhustne na ideálnu konzistenciu (aby sa dala liať), primiešame polovicu černicového rozvaru, trošku masla, odstavíme. Do maslom vymastených malých dekoratívnych foriem na dezerty kašu vylejeme, necháme stuhnúť. Keď je kaša vychladnutá a stuhnutá, formu odstránime a dekorujeme černicovým rozvarom ako polevou a čerstvými kúskami ovocia, ktoré sme si na začiatku odložili.