Krevety sú ideálnou voľbou, ak hľadáte tip na rýchlu a zdravú chuťovku. Vyskúšajte si deň pre zmenu ozvlášniť ich lahodnou grilovanou variantou v kombinácii s citrónom. Citrón ich chuť dokonale zvýrazní a o gurmánsky zážitok je postarané.

Počet porcií: 4 
Príprava: 15 minút 

Ingrediencie:

  • 500 g kreviet

  • 3 citróny v bio kvalite

  • 2 strúčiky cesnaku

  • 4 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice medu

  • čerstvé bylinky

  • čili

  • čierne korenie
  • 
soľ 

Postup:

Z dvoch citrónov vytlačíme šťavu do misky a pridáme k nej olivový olej, med
a zamiešame. Marinádu ochutíme čili, rozmarínom a petržlenovou vňaťou. Pridáme korenie, soľ a lisovaný cesnak. Do takto pripravenej marinády naložíme krevety na
jednu hodinu. Potom ich napichneme na špajdľu a grilujeme z každej strany asi 3 minúty. Tretí citrón nakrájame na mesiačiky a ugrilume ho spolu s krevetami. Pri podávaní ozdobíme bylinkami.