Ak vás už nebavia recepty na bežnú prípravu mäsa, skúste zmenu. Kuracie či bravčové mäso vymeňte za šťavnaté králičie mäso so zeleninou. A za pár minút je chutný super fit obed na stole.
Počet porcií: 4
Príprava: 60 minút
Ingrediencie:
- 600 g chudého králičieho mäsa
- 1 cibuľa
- 1 mrkva
- 1⁄2 zeleru
- 3 šampiňóny
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 lyžica oleja
Marináda:
- 3 lyžice vody
- 1 lyžica petržlenovej vňate
- 1 lyžica oregana
- vetvička rozmarínu
- soľ
- 750 g varených zemiakov
- + zopár zrniečok granátového jablka na ozdobu
Postup:
Králika rozdelíme na porcie, ktoré zo všetkých strán potrieme marinádou pripravenou zmiešaním všetkých ingrediencií a necháme ho do druhého dňa odležať. Na druhý deň králika sprudka opečieme na panvici. Zapekaciu misku mierne potrieme olejom. Mäso rýchlo vyberieme a na dno pekáča poukladáme na kolieska nakrájanú cibuľu, cesnak, kúsky šampiňónov a mrkvu. Pridáme aj králika, podlejeme vodou a pečieme domäkka pri 200 °C. Pri servírovaní ozdobíme zrniečkami granátového jablka. Podávame s varenými zemiakmi.