Ak vás už nebavia recepty na bežnú prípravu mäsa, skúste zmenu. Kuracie či bravčové mäso vymeňte za šťavnaté králičie mäso so zeleninou. A za pár minút je chutný super fit obed na stole.

Počet porcií: 4 
Príprava: 60 minút 

Ingrediencie:

  • 600 g chudého králičieho mäsa 
  • 1 cibuľa
  • 1 mrkva
  • 1⁄2 zeleru
  • 3 šampiňóny
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica oleja 

Marináda:

  • 3 lyžice vody
  • 1 lyžica petržlenovej vňate
  • 1 lyžica oregana
  • vetvička rozmarínu
  • soľ
  • 750 g varených zemiakov 
  • + zopár zrniečok granátového jablka na ozdobu 

Postup:

Králika rozdelíme na porcie, ktoré zo všetkých strán potrieme marinádou pripravenou zmiešaním všetkých ingrediencií a necháme ho do druhého dňa odležať. Na druhý deň králika sprudka opečieme na panvici. Zapekaciu misku mierne potrieme olejom. Mäso rýchlo vyberieme a na dno pekáča poukladáme na kolieska nakrájanú cibuľu, cesnak, kúsky šampiňónov a mrkvu. Pridáme aj králika, podlejeme vodou a pečieme domäkka pri 200 °C. Pri servírovaní ozdobíme zrniečkami granátového jablka. Podávame s varenými zemiakmi.