Ak hľadáte vhodnú alternatívu trebárs aj nedeľného obeda, dajte šancu králičiemu mäsu. Pripravte ho s v rúre s cesnakom a vychutnajte si jeho jemnú chuť a intenzívnu arómu.
Počet porcií: 4
Príprava: 120 minút
Ingrediencie:
- 1 králik
- 5 strúčikov cesnaku
- 2 lyžice masti
- rasca
- čierne korenie
- soľ
Postup:
Králika umyjeme, osolíme, potrieme lyžicou masti. polovicu cesnaku očistíme a spolu s masťou dáme na dno pekáča. Vložíme králika, osolíme a okoreníme ho. Podlejeme dvomi decilitrami studenej vody, pridáme rascu. Pekáč zatvoríme a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 °C. Po polhodine králika prelejeme výpekom, znovu zatvoríme a znížime teplotu o 20 °C. peččieme ďalšiu polhodinu. Zvyšné strúčiky cesnaku pretlačíme a zmiešame so soľou. Potrieme ňou mäso a pečieme ďalšiu polhodinu. Na posledných 15 minút odložíme vrchný pekáč.