Máte radi bazalkové pesto a cestoviny? Vykúšajte ich dohromady v netradičnom, no famóznom pokrme podľa nášho receptu. Linguine sú cestoviny podobné špagetám, no na rozdiel od nich sú ploché. Sú veľmi zdravé a vhodné dokonca aj pre diabetikov a vyznávačov vegetariánskej či vegánskej stravy.

Počet porcií: 2
Príprava: 35 minút 

Ingrediencie:

  • 350 g konjac linguiny 
  • 20 dkg slaniny na opečenie 

Bazalkové pesto: 

  • 50 g píniových orieškov 
  • 100 g čerstvej bazalky 
  • 50 g strúhaného parmezánu
  • 200 ml extra panenského olivového oleja 
  • 10 g soli
  • 50 g cesnaku 

Postup:

Do mixéra vložíme píniové oriešky, cesnak, cibuľu, bazalku, soľ, olej a rozmixujeme na hladké pyré. Vo vriacej vode uvaríme linguiny. Na panvici opražíme na plátky nakrájanú slaninu. Po scedení cestovín ich premiešame s pestom (cca 2 pl) a so slaninou, ozdobíme listom bazalky. Zvyšné pesto odložíme v sklenom pohári do chladničky.