Kombinácia kokosu a čokolády je pre mnohých neodolateľná. Ak k jej milovníkom patríte aj vy, potom by ste mali jednoznačne vyskúšať famózne kokosové rezy podľa nášho receptu. Uvidíte, že tej chuti neodoláte.

Množstvo: 1 plech 
Príprava: 45 minút 

Ingrediencie:

  • 250 g polohrubej múky 
  • 4 vajcia
  • 100 ml oleja
  • 150 ml vlažnej vody
  • 180 g kryštálového cukru 
  • 30 g kakaa 
  • 1 balíček prášku do pečiva 

Kokosový krém:

  • 250 g mäkkého tvarohu 
  • 200 g kyslej smotany 
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 1 smotanový puding bez varenia
  • 40 g strúhaného kokosu 
  • 150 g práškového cukru 

Čokoládová poleva:

  • 180 g kvalitnej čokolády 
  • 40 g masla
  • 60 ml smotany na šľahanie 

Postup:

Oddelíme žĺtky a od bielkov. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme vodu, olej, múku, kakao, kypriaci prášok a premiešame. Z bielkov vyšľaháme sneh. Pridáme ho do cesta. Cesto nalejeme do vymasteného a múkou vysypaného plechu a rovnomerne rozotrieme. Pečieme 15-20 minút v predhriatej rúre na 180 °C. Po upečení vykonáme špajdľový test (špajdľa by mala po zapichnutí do korpusu vyjsť čistá). Necháme vychladnúť. Pripravíme krém. Zmiešame tvaroh, obe smotany a cukor. pridáme strúhaný kokos a kokosový puding a dôkladne premiešame. V malom kastróliku privedieme do varu zvyšnú smotanu. odstavíme, pridáme maslo a čokoládu. Miešame, kým sa čokoláda nerozpustí. Krémom potrieme vychladnutý korpus a navrch rozotrieme čokoládovú polevu a necháme stuhnúť v chladničke. Podávame nakrájaný na rezy.