Kombinácia kokosu a čokolády je pre mnohých neodolateľná. Ak k jej milovníkom patríte aj vy, potom by ste mali jednoznačne vyskúšať famózne kokosové rezy podľa nášho receptu. Uvidíte, že tej chuti neodoláte.
Množstvo: 1 plech
Príprava: 45 minút
Ingrediencie:
- 250 g polohrubej múky
- 4 vajcia
- 100 ml oleja
- 150 ml vlažnej vody
- 180 g kryštálového cukru
- 30 g kakaa
- 1 balíček prášku do pečiva
Kokosový krém:
- 250 g mäkkého tvarohu
- 200 g kyslej smotany
- 250 ml smotany na šľahanie
- 1 smotanový puding bez varenia
- 40 g strúhaného kokosu
- 150 g práškového cukru
Čokoládová poleva:
- 180 g kvalitnej čokolády
- 40 g masla
- 60 ml smotany na šľahanie
Postup:
Oddelíme žĺtky a od bielkov. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme vodu, olej, múku, kakao, kypriaci prášok a premiešame. Z bielkov vyšľaháme sneh. Pridáme ho do cesta. Cesto nalejeme do vymasteného a múkou vysypaného plechu a rovnomerne rozotrieme. Pečieme 15-20 minút v predhriatej rúre na 180 °C. Po upečení vykonáme špajdľový test (špajdľa by mala po zapichnutí do korpusu vyjsť čistá). Necháme vychladnúť. Pripravíme krém. Zmiešame tvaroh, obe smotany a cukor. pridáme strúhaný kokos a kokosový puding a dôkladne premiešame. V malom kastróliku privedieme do varu zvyšnú smotanu. odstavíme, pridáme maslo a čokoládu. Miešame, kým sa čokoláda nerozpustí. Krémom potrieme vychladnutý korpus a navrch rozotrieme čokoládovú polevu a necháme stuhnúť v chladničke. Podávame nakrájaný na rezy.