Ideálny recept pre milovníkov mäsa (nielen) na nedeľný brunch. Spojenie mäsovej chute s jemnou paradajkovou omáčkou, doplnené zdravou fazuľou je skvelým štartom do náročného, ale aj pohodového dňa. Uvidíte, že si ju zamilujete.

Počet porcií: 8 
Príprava: 30 minút 

Ingrediencie:

  • 6 klobás 
  • 2 strúčiky cesnaku 
  • 4 konzervy krájaných paradajok 
  • 4 lyžice datľového sirupu 
  • 400 g paradajkového pretlaku 
  • čierne korenie 
  • soľ 

Postup:

Očistíme a roztlačíme cesnak. Dáme ho do veľkej rajnice spolu s nakrájanými konzervovanými paradajkami a datľovým sirupom. Privedieme do varu a povaríme 30 minút na miernom ohni. Potom pridáme paradajkový pretlak a fazuľu a povaríme ďalších desať minút. Omáčka by mala byť hustá a pri servírovaní horúca. Dochutíme soľou a korením. Klobásu (môžu byť aj varené párky) nakrájame na malé kolieska. Podávame s pečivom.