Ideálny recept pre milovníkov mäsa (nielen) na nedeľný brunch. Spojenie mäsovej chute s jemnou paradajkovou omáčkou, doplnené zdravou fazuľou je skvelým štartom do náročného, ale aj pohodového dňa. Uvidíte, že si ju zamilujete.
Počet porcií: 8
Príprava: 30 minút
Ingrediencie:
- 6 klobás
- 2 strúčiky cesnaku
- 4 konzervy krájaných paradajok
- 4 lyžice datľového sirupu
- 400 g paradajkového pretlaku
- čierne korenie
- soľ
Postup:
Očistíme a roztlačíme cesnak. Dáme ho do veľkej rajnice spolu s nakrájanými konzervovanými paradajkami a datľovým sirupom. Privedieme do varu a povaríme 30 minút na miernom ohni. Potom pridáme paradajkový pretlak a fazuľu a povaríme ďalších desať minút. Omáčka by mala byť hustá a pri servírovaní horúca. Dochutíme soľou a korením. Klobásu (môžu byť aj varené párky) nakrájame na malé kolieska. Podávame s pečivom.