Vraví sa: keď ti život ponúkne citróny, urob z nich limonádu. My navrhujeme  niečo ešte rafinovanejšie. Lemonpie. So správnymi odborníčkami po boku zvládnete predaj či kúpu nehnuteľnosti a nestratíte pritom šťavu.

Jana Šimeková a Mária Halászová vedú butikovú realitnú kanceláriu LEMONPIE. Spolu pomáhajú ľuďom nájsť vysnívanú nehnuteľnosť alebo naopak, predať tú svoju čo najvýhodnejšie. Najprv sa o všetko postarajú a nakoniec položia na stôl svoj vychýrený citrónový koláč.

Prečo ste sa rozhodli, že sa chcete volať práve LEMONPIE? Prečo citrónový koláč a nie napríklad jablkový?

Mária: Nehnuteľnosť kupujeme či predávame za rôznych okolností. Niektoré sú veselšie, iné smutnejšie. Niekomu sa narodí bábätko a potrebuje viac priestoru, iný sa rozvádza, odchádza z Bratislavy. Tak chutí život. Spoluprácu s nami asi najviac vystihuje veta “Keď ti dá život citróny, urob z nich limonádu.” Proces predaja nehnuteľnosti býva pre mnohých neprehľadný. My však to, čo sa zdá na začiatku “kyslé” a náročné, vieme premeniť na pozitívnu skúsenosť. Stávame sa sprievodkyňami klienta, vysvetľujeme, predvídame a pripravujeme obe strany na situácie, ktoré môžu nastať.

Ako sa vám s názvom LEMONPIE na realitnom trhu žije?

Jana: Výborne. Aj klienti reagujú pozitívne, častokrát sa nad hĺbkou názvu LEMONPIE zamyslia až na konci, kedy im to celé pekne zapadne do seba - citrónový koláč ako oslava na konci niekedy aj “kyslejšej” cesty.

Ste známe tým, že idete do hĺbky a nepodceňujete silu svojich a klientových zmyslov a k nim pridávate aj šiesty - vašu intuíciu.

Mária: Áno, pomáhajú nám počas celého realitného obchodu. Keď nastavujeme podmienky vzájomnej spolupráce. Pri zariaďovaní a tvorbe marketingových materiálov o nehnuteľnosti. Veľký dôraz na zmysly a intuíciu dávame pri obhliadkach a kontakte s potenciálnymi kupujúcimi, keď sa snažíme navnímať záujemcov a ukázať im nehnuteľnosť tak, aby boli zodpovedané všetky ich otázky a obavy.

Predaj, kúpa, či prenájom bývania sú situácie pozostávajúce z množstva krokov. Ktoré z nich si vy dve osobne najviac užívate?

Mária: To je to správne slovo. Užívať si celý proces. To je to, čo naši klienti majú pri realitnom obchode s nami zažívať a veríme - a zároveň vieme - že aj zažívajú. Príprava nehnuteľnosti pred predajom, homestaging, pomáha kupujúcemu vidieť nehnuteľnosť tak, ako môže vyzerať, nie ako vyzerá podľa vkusu predávajúceho. Predávame skutočnú emóciu. Poteší nás, keď si zariadenie, dekorácie a umelecké diela noví majitelia chcú rovno nechať. Dostanú tak nielen kvalitnú vysnívanú  nehnuteľnosť, ale aj služby interiérového dizajnu a odpadne im kus práce.

Homestaging výrazne zvyšuje predajnú cenu, odlíši a správne “umiestni” nehnuteľnosť na trhu. Každá predávaná nehnuteľnosť má svojho kupujúceho. Len ho musíte na trhu nájsť. A toto je ten náš rokmi osvedčený spôsob. Potom vzniká text a prezentácia, ktorá je vždy jedinečná, ušitá na mieru farebnosťou a štýlom a spájajúca profesionálne fotografie s textom, aby sme upriamili pozornosť na to, čo je je dôležité. Všetky ostatné služby na vysokej úrovni ako komplexná právna a notárska príprava a prevedenie klienta celým procesom až po podanie potrebných dokumentov na kataster, sú pre nás už pravidelným rituálom. Myslíme na všetko a aj to zabezpečíme.

Jana: Sila značky LEMONPIE spočíva v našom osobnom prístupe. Sme optimistky, hráme fér a sme tu pre klienta od začiatku až po citrónovú “bodku”. Z uzavretého obchodu sa vždy tešíme rovnako ako naši klienti. Je koniec a zároveň začiatok - kyslá príchuť sa stretáva so sladkou. O tom je náš lemonpie. Vyskúšajte recept a dajte vedieť, ako vám chutil. Budeme sa tešiť.

Lemonpie

Počet porcií: 1 torta

Príprava: 1,5 hod + odležanie

Ingrediencie:

  • 250 g hladkej múky
  • 120 g kryštálového cukru
  • 3 vajíčka
  • 200 ml mlieka
  • 2 čl prášku do pečiva
  • 1/3 čl sódy bikarbóny
  • 100 g rozpusteného masla
  • štipka soli
  • šťava z 2 citrónov
  • kôra z troch citrónov

Na citrónový sirup: 

  • 300 ml vody
  • 3 pl kryštálového cukru
  • šťava z jedného citróna

Na krém: 

  • 200 g mascarpone
  • 200 g jemného termizovaného tvarohu
  • 1 vanilkový cukor
  • 1,5 pl práškového cukru 
  • kôra a šťava z 1 citróna

Postup:

Formu vystelieme papierom na pečenie. Bielka oddelíme od žĺtkov. V mixéri vyšľaháme bielka s cukrom a štipkou soli na sneh. Keď je sneh pevný, pridáme žĺtky, rozpustené maslo, mlieko, šťavu a kôru z citrónov, zmes múky, sódy bikarbóny a prášku do pečiva. Na pomalých otáčkach premiešame. Zmes nalejeme do formy a pečieme 1 hodinu na 170°C. Kým sa koláč pečie, pripravíme si krém - suroviny stačí zmiešať na hladký hustý krém. V  hrnci zohrejeme ingrediencie na sirup, prevaríme a vypneme. Všetky suroviny spolu zmiešame do jednotnej hustej zmesi.

Finále: Ešte teplý koláč popicháme špajdľou a polejeme sirupom. Koláč prikryjeme a necháme niekoľko hodín odpočinúť. Nakoniec ho otočíme hore dnom a potrieme citrónovým krémom. Dekorujeme plátkami BIO citróna.

Zdroj a foto: PR článok