Kapustnica patrí od nepamäti k tradičným sviatočným jedlám. Ak je aj u vás pravá kapustnica s klobáskou neodmysliteľnou súčasťou veľkonočného stola, neváhajte a vyskúšajte ju tento rok pripraviť podľa tohto overeného receptu. Dobrú chuť!

Počet porcií: 10 
Príprava 40 minút 

Ingrediencie:

  • 1 kg sudovej kapusty 
  • 300 g klobásy 
  • 200 g hríbov 
  • 3 l údeného vývaru 
  • 5 lyžíc rajčinového pretlaku 
  • 2 cibule 
  • 1 strúčik cesnaku 
  • červená paprika 
  • bravčová masť 
  • čierne korenie 
  • soľ 

[[adsense_here]]

Postup:

Na masti opražíme pokrájanú cibuľu spolu s klobásou. Keď cibuľa chytí zlatistú farbu, pridáme huby, cesnak a podlejeme trochou vývaru. Podusíme do mäkka. Prilejeme zvyšok vývaru, pridáme kapustu, ochutíme sladkou paprikou a varíme, kým kapusta nezmäkne. Nakoniec pridáme paradajkový pretlak, osolíme, okoreníme a ešte 5 minút povaríme. Podávame s pečivom.