Kapor je klasikou, ktorá má na vianočnom stole svoje opodstatnenie. Skúste ho tento rok pripraviť na trochu netradičný spôsob a pripravte tzv. podkovičky z kapra v trojobale. Uvidíte, že neodoláte.

Počet porcií: 4 
Príprava: 30 minút 

Ingrediencie:

  • 4 podkovičky z kapra 
  • 2 vajíčka
  • strúhanka 
  • hladká múka
  • 50 g strúhaného syra 
  • olej na vysmážanie 

Postup:

Podkovičky z kapra umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme. Vajíčka rozšľaháme. Strúhanku zmiešame s nastrúhaným syrom. Podkovičky obalíme v múke, vo vajíčku a nakoniec v strúhanke. Vyprážame ich v rozohriatom oleji. Hotové podkovičky preložíme na kuchynské papierové utierky, aby sme ich zbavili prebytočného tuku.