Všetci dobre vieme, že kapor je najvýznanejšou vianočnou rybou. Skúste sa tento rok inšpirovať reeptom Gizky Oňovej a ozvláštnite ho zeleninou, ktorá mu dodá ešte lepšiu a výraznejšiu chuť.
Počet porcií: 4
Príprava: 45 minút
Ingrediencie:
- 1 kapor (asi 2 kg)
- soľ
- 100 g polohrubej múky
- 2 lyžice mletej sladkej červenej papriky
- mleté čierne korenie
- tymian
- 50 ml oleja
- 200 g cibule
- 5 strúčikov cesnaku
- 200 g červenej papriky
- 200 g žltej papriky
- 500 g batatov
- 400 g paradajok
- 1 citrón
Postup:
Kapra očistíme, umyjeme, naporciujeme a posolíme. V miske zmiešame múku, papriku, korenie a tymian. V zmesi obalíme kúsky ryby a na malom množstve oleja ich vypražíme na panvici. Potom odložíme nabok. Do výpeku postupne pridávame a opražíme nakrájanú cibuľu, cesnak, oba druhy papriky, bataty a na záver paradajky. dusíme 15 minút. Kapra preložíme na pekáč, obložíme zeleninou a v rúre vyhriatej na 200 °C pečieme 6 minút. Pred podávaním dochutíme citrónovou šťavou. Podávame s varenými zemiakmi.