Všetci dobre vieme, že kapor je najvýznanejšou vianočnou rybou. Skúste sa tento rok inšpirovať reeptom Gizky Oňovej a ozvláštnite ho zeleninou, ktorá mu dodá ešte lepšiu a výraznejšiu chuť.

Počet porcií: 4 
Príprava: 45 minút 

Ingrediencie:

  • 1 kapor (asi 2 kg)
  • soľ
  • 100 g polohrubej múky
  • 2 lyžice mletej sladkej červenej papriky
  • mleté čierne korenie
  • tymian
  • 50 ml oleja
  • 200 g cibule
  • 5 strúčikov cesnaku 
  • 200 g červenej papriky 
  • 200 g žltej papriky 
  • 500 g batatov
  • 400 g paradajok
  • 1 citrón 

Postup:

Kapra očistíme, umyjeme, naporciujeme a posolíme. V miske zmiešame múku, papriku, korenie a tymian. V zmesi obalíme kúsky ryby a na malom množstve oleja ich vypražíme na panvici. Potom odložíme nabok. Do výpeku postupne pridávame a opražíme nakrájanú cibuľu, cesnak, oba druhy papriky, bataty a na záver paradajky. dusíme 15 minút. Kapra preložíme na pekáč, obložíme zeleninou a v rúre vyhriatej na 200 °C pečieme 6 minút. Pred podávaním dochutíme citrónovou šťavou. Podávame s varenými zemiakmi.