Ak hľadáte recept na niečo skutočne chutné a netradičné, ste na správnom mieste. Tentokrát prinášame návod priamo z ďalekej Južnej Ameriky. Mierne pikantná salsa a dozlatista opečená ryba vytvorí aj u vás doma tú pravú a exotickú atmosféru.

Počet porcií: 4 - 6
Príprava: 45 minút

Ingrediencie:

  • 4 dorády alebo menšie morské vlky
  • 1 limetka
  • tapioca alebo solamyl na poprášenie rýb
  • 150 ml panenského olivového oleja

Salsa:

  • 250 g cherry paradajok
  • 2 červené cibule
  • 1 zväzok koriandra
  • 2 – 3 jalapeños papričky, sterilizované
  • 1 zväzok reďkoviek
  • 1 avokádo, nie celkom zrelé
  • 1 ľadový šalát
  • 2 kukurice, uvarené
  • 1 červený pomaranč
  • 100 ml panenského olivového oleja
  • soľ
  • čierne korenie

Postup:

Kožu rýb niekoľkokrát priečne narežte. Ochuťte soľou a potrite šťavou z limetky. Starostlivo ich poprášte tapiokou alebo škrobom. Opečte ich na oleji z oboch strán dozlatista a dajte do rúry predhriatej na 160 °C. Medzitým si pripravte salsu. Najemno nasekajte paradajky, cibuľu, koriander a papričky. Na väčšie kúsky nakrájajte reďkovky, avokádo a ľadový šalát. Z kukuríc odtrhnite zrniečka a všetko zmiešajte. Pokvapkajte šťavou z pomaranča a limetky. Ochuťte soľou a pokvapkajte olejom. Hotovú salsu podávajte k rybám.

Náš tip: Hotové ryby rozvoňajte nastrúhanou kôrou z limetky.