Varia parádne a nielen pri ich práci sa na nich perfektne pozerá. Reč je o Šuhajíkoch pri panvici, s ktorými si teraz môžete doma pripraviť aj toto skvelé jedlo a dopriať si tak dokonalý gastronomický zážitok.

Počet porcií: 4–5 
Príprava: 5 hodín 

Ingrediencie:

  • 500 g jelenieho chrbta 
  • 1fľaša ginu
  • 10 g borievok
  • 2 ks bobkového listu
  • 50 g petržlenovej vňate - plochej
  • 100 g bieleho toastového chleba
  • 250 g paštrnáka
  • 250 g zeleru
  • 100 ml rastlinného oleja 
  • 0,5 l mlieka
  • 50 ml smotany
  • 200 g jabĺk
  • 75 g červenej cibule 
  • 100 ml bieleho vína 
  • 100 g hnedého cukru 
  • 10 ml jablčného octu
  • 10 ml jablčného červeného octu
  • 0,25 l červeného vína 
  • 500 g zmesi čerstvých húb 
  • bylinky 
  • soľ
  • čierne korenie 
  • muškátový orech 

Postup: 

Jelení chrbát očistíme nakrájame na porcie, zalejeme ginom a pridáme polovicu podrvených borievok. Necháme postáť, hodinku‐dve. Potom mäso zabalíme do potravinárskej fólie a pečieme pomaly v rúre na 65 °C dve hodiny. Po dopečení mäso vyberieme, necháme na chvíľu oddýchnuť a vyváľame v zelenej kruste z petržlenovej vňate a toastového chleba. Robí sa to tak, že toastový chlieb zbavíme kôrky, vysušíme v rúre, vložíme do mixéra a postupne pridávame petržlenovú vňať. Paštrnák a zeler očistíme nakrájame na malé kocky a dáme variť do mlieka so soľou. Po zmäknutí ich vymixujeme do pyré. Jablká očistíme a upečieme. Pripravíme pyré číslo dva, do ktorého pridáme maslo, smotanu, muškátový orech a podľa chuti soľ. Pripravíme si cibuľový základ, v ktorom orestujeme huby, ochutíme, najemno nasekáme a zjemníme maslom. Teľacie kosti spolu so zeleninou a paradajkovým pretlakom dáme piecť na 30 minút na 200 stupňov, vložíme do hrnca zalejeme vodou a varíme minimálne 4 hodiny. Nakoniec pridáme červené víno, borievky, dochutíme a zredukujeme.