Hľadáte super chutný a rýchly tip na slané pohostenie? Upriamte svoju pozornosť na vajíčko, pretože to v hlavnej úlohe vyčaruje v kombinácii s ďalšími bežnými ingredienciami neodolateľnú chuťovku.

Počet kusov: 20 
Príprava: 30 minút + chladenie 

Ingrediencie:

  • 4 krajce ražného chleba 
  • 250 g klobásky
  • 20 prepeličích vajíčok 
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 4 lyžice chrenu
  • 3 lyžice citrónovej šťavy 
  • štipka soli
  • štipka cukru
  • čerstvý kôpor 

Postup:

Prepeličie vajíčka uvaríme na tvrdo (asi 4 minúty). Ochladíme ich studenou vodou, naťukneme nožom a opatrne ošúpeme. Smotanu vyšľaháme dotuha, zľahka vmiešame soľ, cukor, citrónovú šťavu a chren. Klobásku nakrájame na tenké kolieska. Z každého krajca chleba vykrojíme štyri menšie štvorce. Na jednotlivé chlebíky nanesieme chrenovú penu, koliesko klobásky, uvarené vajíčko, ktoré na kanapku pripevníme špáradlom a kúsok čerstvého kôpru. Jednohubky dáme zachladiť do chladničky a po hodine môžeme podávať.