V teplých letných dňoch skvelo osvieži obľúbená zmrzlina či nanuk. Prečo si ju teda nevyrobiť aj doma? Kombinácia sladkých jahôd a lahodnej čokolády vytvorí dokonalú osviežujúcu chuť, ktorej neodoláte. 

Počet porcií: 3 
Príprava: 20 minút + mrazenie

Ingrediencie:

  • 300 g čerstvých jahôd 
  • 1pL trstinového cukru 
  • 1 ČL vanilkového cukru 
  • pár kvapiek citróna 
  • 80 g čokolády nad 50 % 
  • formy na nanuky s paličkami 

Postup:

Jahody zbavíme stopiek, umyjeme a vložíme do mixéra, kde ich rozmixujeme nahrubo. Pridáme trstinový aj vanilkový cukor a šťavu z citróna. Rozmixujeme dohladka. Zmes nalejeme do nanukových formičiek, vložíme paličky a necháme zmraziť na 8 hodín. Keď sú nanuky dôkladne zamrazené, vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu. Vyberieme nanuky z mrazničky a ponamáčame ich v roztopenej čokoláde. Môžeme ihneď konzumovať, alebo ich dať ešte do mrazničky.