Jahody a rebarbora sú nielen skvelá, ale aj chutná dvojka. Presvedčte sa o tom aj vy a pripravte si osviežujúcu sladko-kyslú jahodovo-rebarborovú šťavu. Je ideálnou voľbou nielen na osvieženie, ale aj na posilnenie imunity.

Počet porcií: 4 
Príprava: 20 minút 

Ingrediencie:

  • 200 g rebarbory 
  • 2 lyžice medu 
  • 400 ml vody
  • 1 limeta 
  • 200 g jahôd 
  • mäta
  • ľad 

Postup:

Rebarboru umyjeme a nakrájame na malé kúsky. Vložíme do kastrólika, pridáme med, kôru z citróna, zalejeme vodou a varíme, kým rebarbora nezmäkne. Po vychladnutí zmes rozmixujeme s umytými jahodami, šťavou z limety a niekoľkými lístkami mäty. do pohárov dáme ľad, jahodovo- rebarborovú šťavu, dolejeme vodou a podávame s kúskami nakrájaných jahôd.