Uprednostňujete skôr kuracie, bravčové alebo hovädzie mäso? Ak po tejto klasike už máte chuť na zmenu, skúste tento overený recept, ktorý zvládne aj začiatočník. Kombinácia jahňaciny, sliviek a rozmarínu vášmu obedu dodá tú pravú slávnostnú atmosféru.

Počet porcií: 6 
Príprava: 20 minút + pečenie 

Ingrediencie:

  • 1 kg jahňacieho stehna 
  • olivový olej 
  • rozmarín
  • bobkový list 
  • slivky 
  • 4 strúčiky cesnaku 
  • 3 dl červeného vína 
  • 5 dl horúcej vody 
  • soľ 
  • čierne korenie 

Postup:

Jahňacie stehno deň vopred uložíme do marinády pripravenej z oleja, soli, korenia, cesnaku a rozmarínu. Mäso opečieme a odložíme na pekáč, podlejeme, pridáme vykôstkované slivky, zakryjeme alobalom a pečieme na 170 °C asi 2,5 hodiny. Pár minút pred dopečením odstránime alobal. Priebežne dolievame vodu a prelievame výpekom. Podávajme s opečenými zemiakmi alebo s pyré.