Máte chuť na jednoduchý a zdravý jablkový koláč? Na jeho prípravu vám postačia len základné ingrediencie a môžete sa pustiť do pečenia. Vôňa a chuť čerstvo upečeného jablkového koláča prinesie do vášho domova príjemnú atmosféru, ktorú počas studených dni rozhodne oceníte.

Počet porcií: 6–8 
Príprava: 60 minút 

Ingrediencie:

  • 2 jablká
  • 175 g hladkej múky 
  • 125 g masla
  • 175 g práškového cukru 
  • 2 lyžičky vanilkového cukru 
  • 3 vajcia 
  • 1 lyžička kypriaceho prášku 
  • 1 lyžica mlieka
  • 1 lyžica sušených hrozienok 

Postup:

Rúru predhrejeme na 180 °C. Tortovú formu s priemerom 20 cm vyložíme papierom na pečenie.
Maslo a práškový cukor a vanilkový cukor vyšľaháme do svetlej peny a postupne vmiešame vajcia. Do múky vmiešame kypriaci prášok, pridáme lyžicu mlieka a zmes zapracujeme do maslovo vajcovej peny. jablká ošúpeme, vykrojme jadierka a nakrájame ich na menšie kúsky. Na dno formy rozložíme vrstvu cesta a na ňu vrstvu jabĺk. Posypeme hrozienkami. vrstvy zopakujeme a končíme vrstvou cesta. Pečieme 35‐ 40 minút. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.