Jablková štrúdľa to je klasika, ktorú zbožňuje každý. Prinášame vám overený recept na tento chutný koláč, ktorý je ako stvorený na maškrtenie, ale hodí sa aj ako tradičný zákusok.

Počet porcii: 12 
Príprava: 45 minút 

Ingrediencie:

  • 1 ks štrúdľového cesta 
  • 150 g tuku
  • 100 g mletých orechov 
  • 1 kg jabĺk 
  • 200 g práškového cukru
  • 1/2 balíčka škoricového cukru
  • 100 g hrozienok
  • 1 žĺtok na potretie
  • 2 hrste sekaných mandlí 

Postup:

Cesto pokvapkáme tukom a posypeme mletými orechmi. na polovicu cesta nasypeme postrúhané jablká zmiešané so škoricou, cukrom a hrozienkami, ktoré môžeme predtým namočiť do rumu. Okraje cesta jemne zahneme dovnútra, cesto opatrne zvinieme a posypeme mandľami. Štrúdľu opatrne prenesieme na vymastený plech a vložíme do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote asi 200 °C 20 až 25 minút. Upečenú štrúdľu posypeme práškovým cukrom.