Spojenie jabĺk, čokolády a karamelu - to je sen každého milovníka sladkých hriechov. Táto nepečená dobrota sa hodí ako na víkendový stôl, tak aj na akúkoľvek skupinovú príležitosť. A náročná na prípravu vôbec nie je.

Počet porcií: 8 – 10 kúskov

Príprava: 25 minút + tuhnutie

Ingrediencie:

  • 4 – 5 veľkých jabĺk
  • 1 dávka karamelu
  • 200 g horkej čokolády
  • nasekané oriešky na obalenie

Postup:

Z jabĺk pomocou tvoridla alebo lyžičky urobte guľôčky. Počítajte s tým, že časť jabĺk zvýši. Guľôčky osušte, napichajte na drievka a obaľte v karameli. Nechajte zatuhnúť a dvakrát opakujte. Rozohrejte dve tretiny čokolády a vmiešajte nalámanú zvyšnú tretinu. Výsledná teplota čokolády by mala byť 32 °C. Stuhnuté jablká v karameli obaľte ešte v čokoláde, nechajte napoly stuhnúť a obaľte v orieškoch. Nechajte úplne vychladnúť a podávajte.