Ak chodíte lyžovať, iste viete, aké dôležité je poriadne sa ráno najesť. A je jedno, či potom vyrazíte na bežky, či na zjazdovky. Poriadne raňajky sú jednoducho grunt. A pokojne môžu mať aj polievkovú podobu - jej hustá verzia zasýti viac ako dostatočne.

Počet porcií: 4
Príprava: 3 hodiny 

Ingrediencie:

  • 500 g hovädzieho mäsa na polievku a špikových kostí
  • polievkové korenie (celé čierne korenie, nové korenie, bobkový list, tymian) 
  • 3 zemiaky
  • 200 g bielej kapusty
  • soľ
  • čierne korenie
  • 2 mrkvy
  • 1 petržlen
  • kúsok póru
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 50 g masla plocholistý petržlen 

 

Postup:

Mäso a kosti dôkladne umyte a vložte do hrnca. Pridajte korenie, zalejte 1,5 litrom studenej vody a priveďte  k varu. Plameň stiahnite na minimum. Lyžicou zbierajte penu z bielkovín, ktorá sa tvorí na povrchu. Nechajte na čo najmenšom plameni asi 2 až 2,5 hodiny. Vyberte mäso. Pridajte na kocôčky nakrájané zemiaky, na rezančeky nakrájanú kapustu a osoľte. Varte domäkka. Mrkvu a petržlen nastrúhajte nahrubo, pór nakrájajte na kolieska, cesnak nasekajte. Všetko restujte na masle skoro domäkka. Maslo musí zeleninu len obaliť, nesmie ho byť zbytočne veľa! Vmiešajte do polievky, pridajte na kúsky rozobraté mäso. Hotovú polievku dochuťte soľou a korením a vmiešajte nasekaný petržlen. 

Náš TIP: Podľa chuti môžete vmiešať i ďalšiu, pokojne i mrazenú zeleninu alebo strukoviny.