Máte radi tradičné hody? V tom prípade by na vašom slávnostnom stole nemala chýbať voňavá a chrumkavá pečená hus. Skombinujte ju ešte s ananásom a limetkami a dovoľte ovociu ozvláštniť jej nezameniteľnú chuť.

Počet porcií: 6 
Príprava: 250 minút + 12 hodín odležanie 

Ingrediencie:

  • 1 hus
  • 2 limetky
  • 2 jablká
  • 1⁄2 ananásu
  • 100 ml 35 % smotany na šľahanie 
  • ružové korenie
  • soľ 

Postup: 

Vyčistenú, umytú a osušenú hus deň pred pečením poriadne nasolíme zvonka aj zvnútra a dáme ju do chladu odstáť aspoň na 12 hodín. Pred pečením vložíme do brušnej dutiny limetku a celé neošúpané jablká. Pečieme pri 170 °C asi 220 minút. Potom hus potrieme smotanou, pečieme pri 200 °C približne 10 minút. Pred dopečením hus obložíme ananásom a zapečieme do chrumkava. Pred servírovaním posypeme korením a dozdobíme limetkou.