Chcete pripraviť skutočne lahodnú omáčku pre milovníkov húb? Vyskúšajte teda kombináciu smotany a húb, ktoré môžete zvoliť podľa vašej chuti. Hubovo-smotanová omáčka dodá každému jedlu delikátnu chuť.
Počet porcií: 4
Príprava: 45 minút
Ingrediencie:
- 300 g suchohríbov (alebo iných húb)
- 1 cibuľa
- 2 lyžice masla
- 2 lyžice hladkej múky
- 800 ml zeleninového vývaru
- rastlinný olej
- 100 ml kyslej smotany
- 100 ml smotany na šľahanie
- mletá paprika
- bobkový list
- soľ
- korenie
Postup:
Huby očistíme a nakrájame na plátky. v stredne veľkom hrnci rozpustíme maslo a zapražíme na ňom múku. Keď zápražka chytí zlatistú farbu, zalejeme ju studeným zeleninovým (alebo hubovým) vývarom, privedieme do varu a desať minút povaríme na miernom ohni. Potom odstavíme a odložíme nabok. Vo veľkej panvici osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu a nakrájané huby. Pridáme jednu lyžičku mletej papriky, posolíme a okoreníme podusíme asi 10 minút. Potom pridáme zápražku, bobkový list, premiešame a varíme ďalších 20 minút. Nakoniec pridáme obidva druhy smotany. Hotovú omáčku podávame s knedľou. Kto má rád kyslejšiu chuť, môže si omáčku dochutiť octom.