Patríte k milovníkom krémových polievok? V tom prípade sme si pre vás pripravili netradičnú kombináciu húb a cíceru. Jednoduchý a najmä nenákladný recept zvládnete pripraviť za asi 40 minút.
Počet porcií: 4
Príprava: 40 minút
Ingrediencie:
- 400 g sterilizovaného cíceru
- 2 lyžice oleja
- 3 šalotky
- 2 väčšie zemiaky typu B
- 1 mrkva
- 4 strúčiky cesnaku
- 100 g celých húb (prípadne 150 g mrazených alebo sušených)
- 1 liter zeleninového vývaru
- soľ
- čierne korenie
- celá rasca
- 200 ml smotany 33 %
- 1 lyžica masla
- kyslá smotana na ozdobu
Postup:
Cícer zlejte a opláchnite. Najemno nasekanú šalotku orestujte dozlatista na oleji, pridajte nakrájané zemiaky, mrkvu a cesnak. Osmažte, pridajte väčšinu cíceru a húb. Zalejte vývarom, dochuťte soľou, korením, rascou a varte 15 minút do zmäknutia. Rozmixujte, pridajte smotanu a ešte asi 5 minút povarte. Zvyšný cícer a huby orestujte na masle a spolu s kyslou smotanou nimi na tanieri ozdobte hotovú polievku.
Foto: Shutterstock