Patríte k milovníkom krémových polievok? V tom prípade sme si pre vás pripravili netradičnú kombináciu húb a cíceru. Jednoduchý a najmä nenákladný recept zvládnete pripraviť za asi 40 minút.

Počet porcií: 4
Príprava: 40 minút

Ingrediencie: 

  • 400 g sterilizovaného cíceru 
  • 2 lyžice oleja 
  • 3 šalotky 
  • 2 väčšie zemiaky typu B 
  • 1 mrkva 
  • 4 strúčiky cesnaku 
  • 100 g celých húb (prípadne 150 g mrazených alebo sušených) 
  • 1 liter zeleninového vývaru 
  • soľ
  • čierne korenie 
  • celá rasca 
  • 200 ml smotany 33 % 
  • 1 lyžica masla 
  • kyslá smotana na ozdobu

Postup:

Cícer zlejte a opláchnite. Najemno nasekanú šalotku orestujte dozlatista na oleji, pridajte nakrájané zemiaky, mrkvu a cesnak. Osmažte, pridajte väčšinu cíceru a húb. Zalejte vývarom, dochuťte soľou, korením, rascou a varte 15 minút do zmäknutia. Rozmixujte, pridajte smotanu a ešte asi 5 minút povarte. Zvyšný cícer a huby orestujte na masle a spolu s kyslou smotanou nimi na tanieri ozdobte hotovú polievku.

 

Foto: Shutterstock