Džemu nie je nikdy dosť! A druhov ovocia, z ktorého ho možno vyrobiť, podobne. Namiesto klasických skúste do zásoby pripraviť chutný a sladký hruškový džem podľa nášho receptu, ktorý si vychutnáte zakaždým.

Príprava: 60 minút 

  • 1 zaváraninový pohár 
  • 1 kg hrušiek
  • 200 g hnedého cukru
  • 1 pL škorice
  • štipka vanilky
  • 100 ml Karpatského KB Hruška 
  • šťava z 1 citróna
  • 2 hrste hrozienok (podľa chuti) 

Postup:

Hrušky nakrájame na malé kocky vložíme do hrnca, zasypeme cukrom a necháme na miernom plameni variť cca 45 minút, premiešavame. Hrozienka zalejeme Karpatským KB Hruška a necháme postáť. Po 30–40 minútach pridáme šťavu z citróna, namočené hrozienka  a doplníme škoricu a vanilku. Premiešame a varíme, pokiaľ sa nám lekvár nezredukuje na hustejšiu zmes. Plníme do sterilizovaných pohárikov. Poriadne zatvorené ich prikryjeme dekou a necháme chladnúť do ďalšieho dňa.