Nedeľa je už tradične dňom mäsového obeda. Pre zmenu však môžete vyskúšať alternatívu v podobe zdravého hovädzieho mäsa, ktoré pripravíte dusením. Pridajte zemiaky a mrkvu a chutný obed je na stole!

Počet porcií: 4 
Príprava: 120 minút 

Ingrediencie:

  • 500 g hovädzieho zadného mäsa 
  • 4 múčne zemiaky 
  • 4 šalátové zemiaky 
  • 2 mrkvy
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku 
  • 1 pór
  • 1 l hovädzieho vývaru 
  • olej
  • 3 bobkové listy 
  • červené korenie
  • čierne korenie
  • soľ 

Postup:

Cibuľu nakrájame nadrobno, mrkvu na kolieska. Opražíme ich na rozohriatom oleji. Pridáme mäso nakrájané na kocky. Osolíme, okoreníme, pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a necháme vydusiť tekutinu. Potom podlievame horúcim vývarom a pomaly dusíme asi 30 minút. Priebežne odoberáme penu, ktorá sa bude tvoriť. Medzitým očistíme a nakrájame zemiaky. Keď je mäso mäkké, pridáme zemiaky múčneho typu a podľa potreby pridávame vývar. Varíme 10 minút.  Ak je mäso už mäkké, pridáme šalátové zemiaky a dusíme ďalších 15 minút, kým zemiaky nezmäknú. Podávame s čerstvým pečivom.