Nedeľa je už tradične dňom mäsového obeda. Pre zmenu však môžete vyskúšať alternatívu v podobe zdravého hovädzieho mäsa, ktoré pripravíte dusením. Pridajte zemiaky a mrkvu a chutný obed je na stole!
Počet porcií: 4
Príprava: 120 minút
Ingrediencie:
- 500 g hovädzieho zadného mäsa
- 4 múčne zemiaky
- 4 šalátové zemiaky
- 2 mrkvy
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 pór
- 1 l hovädzieho vývaru
- olej
- 3 bobkové listy
- červené korenie
- čierne korenie
- soľ
Postup:
Cibuľu nakrájame nadrobno, mrkvu na kolieska. Opražíme ich na rozohriatom oleji. Pridáme mäso nakrájané na kocky. Osolíme, okoreníme, pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a necháme vydusiť tekutinu. Potom podlievame horúcim vývarom a pomaly dusíme asi 30 minút. Priebežne odoberáme penu, ktorá sa bude tvoriť. Medzitým očistíme a nakrájame zemiaky. Keď je mäso mäkké, pridáme zemiaky múčneho typu a podľa potreby pridávame vývar. Varíme 10 minút. Ak je mäso už mäkké, pridáme šalátové zemiaky a dusíme ďalších 15 minút, kým zemiaky nezmäknú. Podávame s čerstvým pečivom.