Dobre známa polievka z tekvice Hokkaido je obľúbená najmä na jeseň. Obsahuje minimum kalórií, je chutná a zdravá a ako stvorená do sychrového počasia. Vyskúšate ju pripraviť podľa nášho receptu?

Počet porcií: 4 
Príprava: 45 minút 

Ingrediencie:

  • 1 1⁄2 l zeleninového vývaru 
  • 1⁄2 tekvice hokkaido 
  • 2 mrkvy
  • 1 rajčina
  • 1 zemiak 
  • 1⁄2 póru
  • 1 strúčik cesnaku pol šálky červenej šošovice
  • 1 lyžička mletej rasce 
  • lyžica masla
  • soľ 

Postup:

Na masle speníme nakrájaný pór, pridáme rascu, pokrájaný cesnak a chvíľu opekáme. Rajčinu sparíme a ošúpeme, tekvicu, zemiak a mrkvu nakrájame nadrobno a vložíme do hrnca. Zalejeme vývarom, pridáme červenú šošovicu a privedieme do varu. Varíme, kým zelenina nezmäkne. Potom polievku rozmixujeme a znovu chvíľu povaríme. Podávame s lyžičkou čerstvej smotany. Ochutiť môžeme aj koriandrom.