Patríte k milovníkom thajskej kuchyne? Potom pre vás máme skvelý tip na veľmi ľahké, zdravé, ale sýte jedlo. Guľôčky z kuracieho mäsa na thajský spôsob sú dobrým tipom na plnohodnotný a exotický obed či večeru. 

Počet porcií: 4 
Príprava: 45 minút 

Ingrediencie:

  • 600 g mletého kuracieho mäsa 
  • 50 g zelenej fazule
  • 1 červená cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 limetka 
  • 15 g zázvoru
  • 2 mrkvy
  • 1 uhorka
  • 1 bielok 
  • 50 g panko strúhanky 
  • 60 ml thajskej kari pasty 
  • 60 ml sladkej chilli omáčky
  • 150 g soba rezancov
  • bylinky podľa chuti (koriander, petržlenová vňať, bazalka) 
  • sezam na posypanie
  • soľ 

Postup:

Chilli omáčku, šťavu z jednej limetky a polovicu zázvoru podusíme na panvici asi 10 minút. Vo veľkej mise zmiešame mleté kuracie mäso, druhú polovičku zázvoru, nadrobno nasekaný cesnak, koriander, kari pastu, bielok, strúhanku a soľ. Pridáme fazuľu a nadrobno nakrájanú cibuľu. Z pripravenej zmesi tvarujeme mäsové guľky. Hotové guľky prikryjeme a necháme dvadsať minút odstáť v chlade. Medzitým uvaríme rezance podľa pokynov na obale. Na panvici s nepriľnavým povrchom na strednom ohni opekáme guľky zo všetkých strán približne 10 minút. Pridáme chilli omáčku, počkáme kým zovrie a odstavíme z ohňa. Mäsové guľky s rezancami podávame s bylinkami,  so sezamom, s mrkvou nakrájanou na rezančeky a uhorkou nakrájanou na tenké plátky.