Aj vy milujete grilovanie a vôňu čerstvo ugrilovaného mäsa? Ak je tomu tak, prinášame vám skvelý recept, ako stvorený pre pohodovú rodinnú grilovačku. Okrem toho, že hovädzí steak chutí skutočne neodolateľne, považuje sa aj za vrchol kulinárskeho umenia v grilovaní.

Počet porcií: 4 
Príprava: 45 minút 

Ingrediencie:

  • 1200 g hovädzej sviečkovice 
  • 2 hlavičky cesnaku
  • 
3 lyžice olivového oleja 
  • 1 chilli paprička 
  • vetvička rozmarínu 
  • hrubá soľ 

Postup:

Mäso vyberieme z chladničky 30 minút pred grilovaním a papierovým obrúskom z neho vysajeme prípadnú tekutinu a jemne ho potrieme olivovým olejom. Grilujeme v zatvorenom grile 3–4 minúty, pričom mäso pár krát otočíme. Keď steak ugrilujeme podľa svojich predstáv, vyberieme ho, položíme naň vetvičku rozmarínu a necháme 15 minút pred podávaním odpočívať. Steaky nakrájame. Každý si osolí podľa chuti. Podávame s chilli papričkou nakrájanou nadrobno, opečeným cesnakom a s bielym opečeným pečivom.