Aj vy milujete grilovanie a vôňu čerstvo ugrilovaného mäsa? Ak je tomu tak, prinášame vám skvelý recept, ako stvorený pre pohodovú rodinnú grilovačku. Okrem toho, že hovädzí steak chutí skutočne neodolateľne, považuje sa aj za vrchol kulinárskeho umenia v grilovaní.

Počet porcií: 4
Príprava: 20 minút 

Ingrediencie:

  • 1 kg hovädzieho steaku
  • 1 lyžica hrubej morskej soli
  • 1 lyžica farebného korenia
  • 400 ml olivového oleja
  • 100 g masla
  • 2 papriky
  • 2 rajčiny
  • 1 cuketa
  • rozmarín

Postup:

Mäso vyberieme z chladničky a necháme ho aspoň pol hodiny zohriať na izbovú teplotu. Pred grilovaním ho osušíme kuchynskou papierovou utierkou a potrieme olivovým olejom. Potom ho položíme na gril rozpálený na teplotu
230 °C a grilujeme približne 5 minút po obidvoch stranách (stredne prepečený). Následne ho dáme na kraj grilu, uzavrieme a pečieme 3-4  minúty. Mäso vyberieme, osolíme, okoreníme a pred podávaním necháme chvíľu odstáť. Zeleninu nakrájame a ugrilujeme na olivovom oleji. Podávame s opečenou bielou bagetou.

Náš TIP: Najlepšou voľbou bude rump steak, flank steak, alebo sirloin steak. Na grilovanie môžete použiť aj falošnú sviečkovú. Mäso by malo byť 2-3 centimetre hrubé.