Grilované ryby nikdy nie sú zlá voľba. Sú skvelou, zdravšou a hlavne nutrične vyváženejšou alternatívnou do grilovacieho menu a pritom dokonale zasýtia. Nezabudnite preto na nich ani na tohtoročnej grilovačke. 

Počet porcií: 4 
Príprava: 20 minút + marinovanie 

Ingrediencie: 

  • 12 sardiniek
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 citrón
  • 3 bobkové listy
  • 80 ml bieleho vinného octu
  • 60 ml olivového oleja
  • morská soľ
  • čierne korenie 

Postup:

Sardinky očistíme a pozdĺžne rozkrojíme. Namočíme ich do marinády pripravenej z pretlačeného cesnaku, citróna, čierneho korenia, octu, soli a olivového oleja. marinujeme 30 minút. Potom ich necháme odkvapkať a ugrilujeme na grilovacej panvici – 1-2 minúty z každej strany. Zvyšnú marinádu zohrejeme a podávame spolu so sardinkami ozdobené krúžkami červenej cibule a nadrobno nasekanou jarnou cibuľkou.