Recept na grilované portobello v sebe skrýva jednoduchú klasiku. Ide o grilované šampiňóny, ktoré sú ozvláštnené mozzarelou. Jednoducho skvelá, chutná a zdravá pochúťka vhodná na každú grilovačku. 

Počet porcií: 2
Príprava: 20 minút 

Ingrediencie:

  • 4 portobello šampiňóny 
  • 200 g mozzarella
  • 8 cherry rajčín
  • 1 šalotka 
  • 1 lyžica masla
  • soľ
  • čierne korenie 
  • bazalka 

Postup:

Šampiňóny očistíme a zbavíme nožičiek. Nožičky nakrájame na menšie kúsky. Šalotku nakrájame nadrobno a opečieme v panvici na rozpálenom masle. Pridáme pokrájané nožičky šampiňónov, soľ, korenie a dusíme. Keď je zmes hotová, odstavíme ju. Mozzarellu nakrájame na menšie kúsky, rajčiny na kolieska. šampiňóny naplníme pripravenou zmesou, na ňu navrstvíme mozzarellu a na syr položíme rajčiny. Grilujeme v zatvorenom grile asi 10 minút. Podávame ozdobené lístkom bazalky.