Ak máte chuť na niečo ľahké, ideálnym tipom je grilovaná sezónna zelenina. Nezaťaží žalúdok, čiže je skvelým tipom aj na večer a navyše, dodá vám tiež potrebnú dávku vitamínov.

Počet porcií: 6 
Príprava: 60 minút 

Ingrediencie:

  • 2 cukety

  • 2 baklažány
  • 
1⁄2 kg paradajok

  • 5 farebných paprík

  • 1 balenie húb portobello 
  • 2 cibule

  • hlavička cesnaku

  • olivový olej 
  • provensalské bylinky 
  • koreniny a bylinky podľa chuti 
  • soľ

Postup:

Každý druh zeleniny umyjeme, ošúpeme a nakrájame. Všetko dáme do jednej misy. Pridáme olivový olej tak, ako keď robíme šalát a premiešame. To isté spravíme so všetkými bylinkami a koreninami. Takto pripravenú zeleninu si môžeme pripraviť na plechu, grile, či v pahrebe. Skvelá je ako príloha k mäsu, grilovanému syru, alebo len tak samotná. 

Tip Saše Štullerovej (organizátorky akcie Piknik v meste):

„Nedávno som natrafila na super jednoduchý recept z baklažánu na blogu Bonvivani. Baklažán umyjete, prekrojíte pozdĺžne. Dužinu narežete pozdĺžne tak, aby ste do nej mohli zapichnúť očistené plátky cesnaku. Pokvapkáte olivovým olejom, dochutíte bylinkami a koreninami podľa preferencií. Buď grilujete, alebo pečiete v rúre. Určite to vyskúšam aj v pahrebe. Môj odhad je cca 20 minút. Je to geniálne jedlo, ku ktorému si dáte sezónny šalát, domáci kváskový chlebík, či bruschettku. Určite si pochutíte.“