Batáty sú sladkasté a chutné zemiaky, ktoré deti majú rady. Pripravte preto túto zdravú pochúťku v podobe gnocchi z batátov a uvidíte, že bude chutiť nielen deťom, ale aj dospelým.
Počet porcií: 4
Príprava: 30 minút
Ingrediencie:
- 600 g sladkých zemiakov
- 1 lyžica masla
- 70 g hladkej múky
- 100 g semolíny
- parmezán na posypanie
- čierne korenie
- soľ
Postup:
Ošúpané a na malé kocky pokrájané batáty povaríme v mierne osolenej vode 10 minút. len čo zmäknú, zlejeme vodu a necháme ich vychladnúť. Potom ich roztlačíme. Pridáme maslo, oba druhy múky, osolíme, okoreníme a vypracujeme cesto. Rozdelíme ho na 4 časti. Z každej vytvoríme dlhý valček s priemerom 2 cm. Valčeky nakrájame na rovnako veľké kusy. Vo veľkom hrnci dáme zovrieť mierne osolenú vodu a po častiach varíme gnocchi. Vyplávať by mali po 3–5 minútach. Vyberieme ich dierovanou naberačkou a do hrnca dáme ďalšiu várku. Podávame napríklad s bazalkovým pestom, posypané strúhaným parmezánom.