Batáty sú sladkasté a chutné zemiaky, ktoré deti majú rady. Pripravte preto túto zdravú pochúťku v podobe gnocchi z batátov a uvidíte, že bude chutiť nielen deťom, ale aj dospelým.

Počet porcií: 4 
Príprava: 30 minút 

Ingrediencie:

  • 600 g sladkých zemiakov 
  • 1 lyžica masla
  • 
70 g hladkej múky

  • 100 g semolíny 
  • parmezán na posypanie 
  • čierne korenie 
  • soľ 

Postup:

Ošúpané a na malé kocky pokrájané batáty povaríme v mierne osolenej vode 10 minút. len čo zmäknú, zlejeme vodu a necháme ich vychladnúť. Potom ich roztlačíme. Pridáme maslo, oba druhy múky, osolíme, okoreníme a vypracujeme cesto. Rozdelíme ho na 4 časti. Z každej vytvoríme dlhý valček s priemerom 2 cm. Valčeky nakrájame na rovnako veľké kusy. Vo veľkom hrnci dáme zovrieť mierne osolenú vodu a po častiach varíme gnocchi. Vyplávať by mali po 3–5 minútach. Vyberieme ich dierovanou naberačkou a do hrnca dáme ďalšiu várku. Podávame napríklad s bazalkovým pestom, posypané strúhaným parmezánom.