Valentín je predo dvermi a preto je najvyšší čas inšpirovať sa receptom na lásku. A prečo nie priamo od odborníčky Kataríny Nádaskej, autorky knihy Afrodiziaká v slovenskej kuchyni? Vyskúšajte pripraviť túto erotizujúcu gaštanovo-šošovicovú polievku a ozvláštnite ňou vášnivý večer. 

Počet porcií: 6 
Príprava: 35 minút 

Ingrediencie:

  • 500 g olúpaných gaštanov 
  • olivový olej
  • karí korenie
  • 250 g šošovice
  • 1L zeleninového vývaru
  • kurkuma 
  • mleté čierne korenie 
  • čili
  • morská soľ 

Postup:

Na olivovom oleji orestujeme gaštanovú dužinu, pridáme karí korenie a šošovicu, zalejeme troškou vody a chvíľku ešte dusíme. Gaštanovo‐šošovicovú zmes zalejeme zeleninovým vývarom, nakoniec ochutíme kurkumou, čiernym korením, čili a morskou soľou. varíme, kým gaštany nebudú mäkké. Polievku rozmixujeme, ozdobíme varenými gaštanmi a podávame.