Fazuľová polievka s údeným mäsom je stará známa klasika. Vonia úžasne, chutí dokonale a zakaždým zasýti. Dáte jej šancu?

Počet porcií: 6 
Príprava: 90 minút + namáčanie fazule 

Ingrediencie:

  • 250 g fazule
  • 200 g údeného rebra
  • 1 klobása
  • 100 g slaniny
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 mrkvy
  • 1 petržlen
  • kúsok zeleru
  • 3 zemiaky
  • 3 lyžice polohrubej múky 
  • bravčová masť
  • 3 bobkové listy
  • 3 lyžičky údenej papriky 
  • čierne korenie
  • soľ
  • majorán 

Postup:

Fazuľu necháme odstáť vo vode. Na druhý deň ju prepláchneme a spolu s mäsom a s očistenou nepokrájanou cibuľou vložíme do hrnca. Zalejeme studenou vodou, pridáme bobkové listy a varíme 45 minút. Potom pridáme očistenú a nakrájanú zeleninu a zemiaky. Osolíme a okoreníme podľa chuti a varíme, kým zelenina a zemiaky nezmäknú (cca 20 minút). Vyberieme cibuľu a všetko mäso. V malom hrnci pripravíme zápražku s údenou mletou paprikou a pridáme ju k polievke. Pridáme najemno postrúhaný cesnak a drvený majorán a chvíľu povaríme. Mäso z polievky zatiaľ nakrájame na menšie kúsky, ktoré servírujeme spolu s polievkou zvlášť do každého taniera.