Baileys majú v obľube mnohí. Chutný hustý likér si zvykneme vychutnávať najmä počas voľných dní, ktorých ešte zopár zostáva. Pripravte si ho aj doma a uvidíte, že bude chutiť na nerozoznanie od originálu.

Počet porcií: 1 liter 
Príprava: 2 hodiny + odležanie 

Ingrediencie:

  • 300 g kondenzovaného sladeného mlieka 
  • 0,5 l rumu
  • 1 mandľový puding 
  • 0,5 l mlieka
  • 1 lyžička cukru 

Postup:

Sladené kondenzované mlieko varíme dve hodiny vo vodnom kúpeli, potom ho necháme vychladnúť. Medzitým uvaríme mandľový puding podľa návodu. Tiež ho necháme vychladnúť a potom ho zmiešame s uvareným kondenzovaným mliekom a rumom. Naplníme do fliaš a necháme odležať v chladničke.